ROTHENBERGER Social Responsibility

Društvena odgovornost

Osećamo obavezu, ne samo ka korporativnoj odgovornosti, već i da delujemo donoseći dobrobit ljudima i našem okruženju. Tome smo posvetili resurse, inicijativu, posvećenost, i na kraju, ali ne i najmanje, novac.

Ekološka posvećenost

U Rothenbergeru ekološki odgovoran posao je već zacrtan. Zbog toga se kompanija pridržava najstrožih ekoloških standarda i posvećena je odgovornoj upotrebi resursa i energije.

 

Preuzimanje društvene odgovornosti

Korporativna društvena odgovornost je za nas više od lepe fraze. To je obavezujuće obećanje. Rothenberger prihvata svoju društvenu odgovornost i redovno podržava mnoge projekte i događaje od opšteg dobra. Svi nemački polaznici i instruktori prolaze, kao deo njihove obuke, nedelju društvene odgovornosti, ukključujući brigu o starijima, bolesnima ili hendikepiranima. Cilj je preneti to na što više mladih ljudi, nego im samo preneti znanje i uputstva. To je doprinos razvoju društvene kompetencije među mladim zaposlenim ljudima.

 

 

TOOLS FOR LIFE Fondacija 

Dr. Helmut Rothenberger osnovao je 2008.godine fondaciju Tools for Life (Alati za život), koja je posvećena opštem dobru našeg društva. Cilj fondacije Tools for Life pomoć ljudima na licu mesta, po celom svetu, osnivanjem i unapređenjem snabdevanja vodom i energetskim snabdevanjem. Razlog tome je činjenica da pitka voda i funkcionalno energetsko snabdevanje još uvek nisu uobičajna pojava u svim delovima sveta. U duhu pomaganja ljdima da pomognu sebi samima, fondacija Tools for Life podstiče ljude da svoju budućnost preuzmu u svoje ruke. Rothenberger je posvećen partner koji podržava fondaciju sa proizvodima i stručnim saradnicima da bi se obezbedila adekvatna podrška. Takođe, Tools for Life sarađuje sa renomiranim međunarodnim humanitarnim organizacijama. Ovde možete saznati više o fondaciji TOOLS FOR LIFE